Guusje Beverdam - Kleurrijke keramieken kunstwerken - Beeldende kunst - Keramiek

Dé cadeautip voor de feestdagen - Bestel de unieke monografie van Guusje Beverdam.

Guusje Beverdam werkt mee aan ontwerp school

21 februari 2010
Guusje Beverdam is samen met twee andere kunstenaars uitgenodigd om een ontwerp te maken voor de nieuwe school 'De vuurvogel 'in Assen.

In het nieuwe te bouwen multifunctionele gebouw worden verschillende functies gehuisvest. Op de begane grond en 1e verdieping wordt nieuwbouw gerealiseerd voor de openbare Jenaplanschool De Vuurvogel. Daarnaast is er ruimte in de MFA voor een peuterspeelzaal/naschoolse opvang en een kantoor. Op de verdiepingen worden in totaal achttien appartementen gerealiseerd die worden verhuurd door Mooiland Vitalis. De achttien woningen hebben allemaal een ruime woonkamer, een keuken, twee slaapkamers, een badkamer, seperaat toilet, een privé-buitenruimte, een berging in het appartement en een (fietsen-)berging op de begane grond.

Naar verwachting zal de het gebouw in het najaar van 2010 klaar zijn.

De nieuwbouw van de school maakt onderdeel uit van het beleid van de gemeente Assen om een aantal scholen die ouder zijn dan 40 jaar niet op te knappen, maar een nieuwe accommodatie te bieden. De Vuurvogel is nu nog (tijdelijk) gevestigd aan de Vivaldilaan.